Slova jsou silná. Co se slyšíme říkat, jsme náchylnější udělat. Čemu se dá jméno, to vznikne.
Proto
mě mrzí, jaká slova jsou spojována se snahou o zdravý životní
styl.
Titulek
na webu: "Jak si vybrat v restauraci, kde se naobědváte bez
pocitu viny."
Den v týdnu, kdy lidé povolí svůj dietní režim, označují jako volný, hřešící, prasící.
Den v týdnu, kdy lidé povolí svůj dietní režim, označují jako volný, hřešící, prasící.
Slýchám to v řeči mnohých lidí. Pocity viny, hněv na sebe,
nespokojenost. Nedodržel jsem, selhala jsem, vydržím, přemůžu
se. Cítím z toho syzifovské úsilí, lopotnou nekončící námahu.
Popsala bych tak práci na panském, ne jídlo a stolování.
Ze zdravého životního stylu se dělá zlaté prase.
Já
to mám tak, že rozhodně nehřeším. Já s ohromným potěšením
volám mámě, že rychlík právě vyrazil z Prahy, ať peče kachnu (se zelím a knedlíkem). Nezapomenutelným zážitkem loňské
dovolené ve Slovinsku byl místní dezert gibanica (respekt národu,
který navrství na těsto mák, ořechy, jablka a tvaroh najednou).
Jenže úplně stejně mi doma po práci chutná hustá zeleninová
polévka, velké bílé fazole jsou úžasné a ráno sedím (já,
syn a pět plyšáků) u ovesné kaše s jahodami.
Já
to mám tak, že nehřeším. Některé věci jen nedělám moc
často. Neexistují vyloženě špatné potraviny, existuje jen
špatná výživa a špatné množství.
Jídlo
mi chutná, život mě těší. No, většinou. Někdy v kuchyni
experimentuji moc chaoticky a někdy se na mě sesype moc věcí
najednou. Pak sahám po poezii. Utěší mě lépe než jídlo.
Na
nebi sbírá se vítr
zítřejší
nachový vítr
a
znova láska, znova
odedávna
zpovzdálí
překáží
smrti.
(Jan
Skácel)
_________________________________________________
Psycholožka a výživová poradkyně. Učím lidi, co a kdy jíst a jak dosáhnout potřebné změny chování. Více najdete tady.
Napsala jsem jednoduché návyky pro zdraví, které najdete zdarma zde: Ebook: 3 návyky pro štíhlou postavu. Jak překonat bariéry, které Vám brání zhubnout, si můžete přečíst zde: Ebook: Prolomit bariéry.
Žádné komentáře:
Okomentovat